FAQ

FAQ

Mijn Spaans is nog heel slecht. Heeft het zin om te komen? 

Ja natuurlijk. Je ontmoet nieuwe mensen, Nederlanders met een interesse voor de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur, en natuurlijk Spaanstaligen zelf die Nederlands willen leren. Van de laatsten komen er altijd genoeg die al een hoop Nederlands kunnen spreken en het is leuk ze verder te helpen. En ook al spreek je nog maar drie woorden Spaans, door dat te oefenen steek je er zeker wat van op.

Komen er mensen van allerlei niveaus?

Ja. Afhankelijk van de dag komen er bijna altijd wel mensen die beide talen bijna perfect spreken, en mensen die de andere taal bijna niet spreken. En alles daartussenin. We zijn er allemaal om te leren!

Komen er alleen jongere mensen?

Nee. Er komen mensen van alle taalgebieden, van alle windstreken en van alle leeftijden. Iedereen die komt is geïnteresseerd om nieuwe mensen te ontmoeten en in de Spaanstalige en Nederlandstalige cultuur. Dat levert altijd een gevarieerde groep op en een open en ongedwongen sfeer.

Is er een programma op de bijeenkomsten?

Nee. We hebben één regel: we spreken alleen Spaans of Nederlands. Je kan verder praten over wat je wilt, met wie je maar wilt.

Zijn de drankjes gratis?

Nee. Iedereen rekent zijn eigen drankjes af aan de bar.

De bijeenkomsten, zijn die wel gratis?

Ja, die wel. We hebben een spaarpotje voor de kosten van de organisatie, maar we hebben hiervoor nooit echt veel geld nodig. Als je wat kleingeld kan missen: dank je wel en graag gedaan.

Ik wil Spaans leren. Hoe kan ik dat het beste doen?

Er zijn veel methoden, en iedereen heeft zijn eigen manier om het te leren. Maar zeker is dat je het nodig hebt om het ook te spreken, en daarvoor is het handig mensen te kennen die het met je kunnen oefenen. Daarvoor zijn onze bijeenkomsten.

Een andere optie is conversationexchange.com gebruiken, om individueel met Spaanstaligen af te spreken. En natuurlijk kan je het alle twee proberen.

Op welke manier leer ik het meest?

Je leert het snelst door gewoon te proberen, ook al is het een paar woorden. Vraag aan de mensen met wie je praat of ze je willen corrigeren als je fouten maakt in de uitspraak, met de woorden of met de grammatica. Het is bovendien niet handig continu van taal te wisselen. In de ene taal spreken en in de andere taal antwoord krijgen werkt minder goed. Het is beter om een tijdje constant in één taal te blijven. Als je moe wordt van het Spaans kan je altijd een tijdje naar Nederlands switchen en anderen helpen met jouw taal.

Ik ben op zoek naar een goede Spaanse cursus, hier of in het buitenland

Vraag het aan de andere Nederlanders op de bijeenkomsten: zij hebben veel ervaring met verschillende leraren en cursussen hier, en in verschillende steden en landen.

Tot snel een keer!

Ja! Ik wil me inschrijven!