Intercambio-Cinema: Karakter (Carácter)

Vanaf 2016 organiseert intercambio-café samen met de creatieve broedplaats in de Pijp Cinetol een maandelijkse filmavond. Wisselend worden er Spaanse films met Nederlandse ondertiteling, en Nederlandstalige films met Spaanse ondertiteling gedraaid.

Vooraf verzamelen we om zes uur, en borrelen we, en eten we een supergoedkope maaltijd (+/- zeven euro) in de Tolbar, naast het gebouw van Cinetol. Later komen mag natuurlijk ook, maar om acht uur gaat toch echt de film beginnen! Voor de film betaal je een entree van vijf euro. Reserveren is niet nodig. Het kaartje koop je aan de bar.

Wil je mee-eten? Stuur dan een mailtje naar info@es13.siteground.eu!

Vandaag draaien we een Nederlandse film, namelijk

Karakter

een Nederlandse film uit 1997 naar een beroemd boek van F. Bordewijk. De film speelt zich af in het Rotterdam van de jaren 30, en gaat over een jongen die opgroeit met zijn zwijgzame moeder in een arm milieu die de strijd aangaat met zijn vader, een deurwaarder, een worsteling waaruit zijn karakter ontstaat. Zoals we weten, de historische binnenstad van Rotterdam bestaat niet meer. Om de stad te reconstrueren zijn beelden uit de binnensteden van verschillende Nederlandse, Belgische, Duitse en Poolse steden gebruikt. Het resultaat is adembenemend en terecht won de film veel prijzen en krijgt hij een hoge waardering op imdb. Nu met Spaanstalige ondertiteling: een absolute aanrader. (Sorry, de trailer heeft geen  ondertiteling.)

Facebooktwitterlinkedinmail

domingo 24 enero 2016
18:00 pm - 23:00 pm

Cinetol
tolstraat 182
Amsterdam

Cargando mapa....