Intercambio-Cinema: De Aanslag (El Atentado)

Vanaf 2016 organiseert intercambio-café samen met de creatieve broedplaats in de Pijp Cinetol een maandelijkse filmavond. Wisselend worden er Spaanse films met Nederlandse ondertiteling, en Nederlandstalige films met Spaanse ondertiteling gedraaid.

Vooraf verzamelen we om zes uur, en borrelen we, en eten we een supergoedkope maaltijd (+/- zeven euro) in de Tolbar, naast het gebouw van Cinetol. Later komen mag natuurlijk ook, maar om acht uur gaat toch echt de film beginnen! Voor de film betaal je een entree van vijf euro. Reserveren is niet nodig. Het kaartje koop je aan de bar.

Wil je mee-eten? Stuur dan een mailtje naar info@es13.siteground.eu!

Vandaag draaien er een Nederlandse film, namelijk

De aanslag (el Atentado)

Een klassieker uit 1984 over de tweede wereldoorlog en de periode daarna: als jongetje verloor de hoofdpersoon heel zijn familie aan de Duitsers, en heel zijn leven vraagt hij zich af  waarom. Stukje bij beetje krijgt hij antwoorden, en leert hij waarom alle personen die met de aanslag, die het motief voor de Duitsers was zijn familie om te brengen, handelden zoals zij deden. Natuurlijk gebaseerd op het beroemde boek van Harry Mulish won de film een Oscar en meer belangrijke prijzen. (Sorry voor de trailer, die was er enkel in het Engels.)

Facebooktwitterlinkedinmail

zondag 20 maart 2016
18:00 pm - 23:00 pm

Cinetol
tolstraat 182
Amsterdam

Kaart wordt geladen...